Goed om te weten

Inkoop/verkoop:

Bel en Bespaar is gespecialiseerd in internationaal bellen en koopt voordelige internationale beltarieven in bij de grote internationale telecomaanbieders. Deze aanbieders handelen in miljoenen minuten per dag en hebben directe bilaterale overeenkomsten met de PTT’s in ieder land. Bel en Bespaar haalt de minuten op bij de eindgebruiker, dus u, de consument.

Starttarieven:

Let altijd op de starttarieven, dit is het tarief wat u betaalt per gesprek, niet per minuut. Veel teelcomaanbieders in Nederland rekenen hiervoor hoge tarieven, 10cent is heel gewoon. Bij Bel en Bespaar betaalt u slechts 4,5cent, dus minder dan de helft. Dus in het geval van ene kort gesprek bespaart u dus al direct op het starttarief.

Minuuttarieven:

Doordat Bel en Bespaar groot inkoopt profiteert de eindgebruiker, u dus, daarvan mee. Hoe meer minuten u verbelt met Bel en Bespaar, hoe beter de inkoopkracht van 0900Bellen is. In tegenstelling tot de normale telecomaanbieders (KPN, Ziggo, UPC, Zeelandnet en diverse anderen, zie hier) zijn de Bel en Bespaar tarieven daardoor extreem laag, soms zelfs tot zo’n 90%. En het enige wat u hoeft te doen is een 0900 nummer te bellen vóórdat u het normale nummer belt wat u wilt bellen.

Berekening per minuut of per seconde:

Zeer belangrijk! Bel en Bespaar berekent u de kosten per verbelde seconde. Er zijn echter diverse telecomaanbieders die per minuut berekenen.  Dus als  dan 61 seconden belt, dan betaalt u 2 minuten, dat is bijna 2x keer te veel. Bij Bel en Bespaar betaalt u dan 61 seconden.

Pas vooral op met prepaid telefoonkaarten. Er zijn diverse prepaid cards die per 3 minuten berekenen. Stel u belt en u komt in een voicemail terecht en hangt na 3 seconden op, dan betaalt u dus 3 minuten!! Dit verklaart ook waarom de geadverteerde tarieven zo laag lijken, echter door allerlei trucs bent u uiteindelijk duurder uit. Zo zijn er maintenance fees, en is de kaartwaarde beperkt houdbaar, dus uw nog resterende tegoed bent u plotseling kwijt.

Mobiele toeslag vanaf mobiel:

Belt u een 0900 nummer vanaf mobiel dan gelde er tot 1 juli 2013 een mobiele toeslag, vaak van €0,25 bij de duurdere abonnementen tot wel € 1,75 bij de goedkopere (vaak prepaid) abonnementen. Deze toeslag verviel per 1 juli 2013. Heeft u een bundel voor het bellen naar een vast nummer in Nederland, dan betaalt u geen toeslag meer vanaf mobiel. Heeft u dit niet in uw mobiele bundel, dan betaalt u alleen nog een toeslag voor het bellen naar een vast telefoonnummer, dit verschilt per mobiele aanbieder. Dit vaste tarief ligt vaak rond de € 0,09, dus veel lager dan de vorige toeslag.